Dulceata de ardei kapia

de Bunica in Dulceata / Gem, 24 Ian 2013 | 12770 vizualizari

 

Dulceata de ardei kapia este o dulceata care se serveste alaturi de branzeturile cu mucegai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g.zahar
  • 300 ml apa
  • 6 ardei kapia
  • 1/4 lamaie (zeama)
  • 1 lingurita rasa de piper mozaic macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei kapia:

Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara).

Ardeii se spala se sterg, se curata de cotoare, seminte si nervuri, apoi se taie julien.

Cand siropul este bine legat se adauga ardeiul.

Se fierbe inca 15-20 minute,dupa care se adauga zeama de lamaie.

Dupa ce da cateva clocote(3-4),se stinge focul si se adauga piperul macinat.

Se pune dulceata in borcane cand este calduta.

TIPS-URI

1

Dulceata nu trebuie sa fie foarte legata.

2

Se consuma doar ardeiul fara sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lau 1

25.01.2013, 11:06

interesant

Zamfira 1

30.01.2013, 19:12

AnyCostescu 1

07.02.2013, 16:47

bunaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute