Dulceata cu rubarba si ghimbir

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Aug 2013 | 5923 vizualizari

 

Fac o introducere ''pompoasa'',daca tot m-am apucat sa fac dulceturi alambicate.......si mama n-a avut alta treaba decat sa ''arunce'' niste seminte de rubarba intr-o anvelopa veche plina cu pamant......m-am documentat ca sa nu mor proasta....
''Rubarba a venit în Europa pe Drumul Mătăsii – spaniolul Ruy Gonzáles de Clavijo, călător pe meleagurile stăpânite de Timur Lenk la începutul secolului al XV-lea, menţionând-o în inventarul mărfurilor ce veneau din China la Smarkand alături de mătase, satin, mosc rubine, diamante şi perle.
Din rubarba (Rheum rhabarbarum) pentru consum uman sunt folosite doar codiţele, lungi, de altfel, care leagă frunzele de tulpină. Cultivarea ei se poate face atât în sere încălzite cât şi în aer liber – în serele încălzite poate fi produsă şi livrată pe piaţă tot timpul anului, pe când în aer liber acest lucru este posibil doar în climatele calde, în cele temperate (cum este şi cazul României), doar 8-9 luni pe an din 12.
Rubarba urăşte frigul şi întunericul şi iubeşte căldura şi soarele.''
PS.Rubarba mea n-a iesit rosiatica,probabil ca trebuia sa stea in plin soare sa se inroseasca mai mult coditele.Gustul dulce acrisor,e bun,dar nu m-a dat pe spate,prefer dulceata de zmeura......

 

INGREDIENTE

  • 1,300 Kg rubarba curatata si taiata
  • 1 kg zahar
  • 50 g ghimbir ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu rubarba si ghimbir:

Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si siropul este legat. Cand este aproape gata se adauga ghimbirul ras si se mai lasa cca 10 min sa fiarba.Se lasa la racit acoperind cratita cu un servet umed.Dupa ce s-a racit se pune in borcane si se depoziteaza in loc racoros.

PS.E prima data cand incerc asa ceva,pot sa zic ca sunt multumita de rezultat,dar nu foarte entuziasmata.E parfumata,dulce acrisoara dar nu o consider o delicatesa cum o considera francezi,am zis..pam-pam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu rubarba si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de Gutui