O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei borcanele de dulceata din fructele ei preferate in aceasta perioada.
Am spalat fructele in apa rece, curgatoare.
Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru.
Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine.
Peste fructe am stors zeama de lamaie.
Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic.
Am amestecat pana s-a topit indulcitorul.
Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.
Le intoarcem si le lasam la racit.
Se pastreaza in camara si se consuma, dupa ce se desface, in cateva zile.