Dulceata agrise si coacaze rosii

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 4377 vizualizari

 

O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei borcanele de dulceata din fructele ei preferate in aceasta perioada. 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr agrise
  • 300 gr coacaze rosii
  • 170 gr Green Sugar gelifiant
  • 50 ml apa
  • zeama de la jumate de lamaie 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata agrise si coacaze rosii:

Am spalat fructele in apa rece, curgatoare.

Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru.

Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine.

Peste fructe am stors zeama de lamaie.

Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic.

Am amestecat pana s-a topit indulcitorul.

Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.

 Le intoarcem si le lasam la racit.

 Se pastreaza in camara si se consuma, dupa ce se desface, in cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata agrise si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui