Dulceață clasică de vișine Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 4199 vizualizari

 

O altă rețetă clasică Panacris! Se pare că m-am autoplagiat :D, rețeta Dulceață clasică de vișine Panacris, se aseamănă foarte mult cu Căpșuni făcute dulceață/gem Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • vișine fara samburi 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • lămâie 1 bucată.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață clasică de vișine Panacris:

Vișinile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de codiţe, se dezosează cu aparatul minune, din dotare, apoi se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu vișine, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.

A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct  pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumează, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită. Spre final se adaugă feliile de lămâie, lăsându-le în dulceață cca. 10 minute, pentru a-și lăsa aroma. Dulceaţa se pune în borcane sterilizate, se etanşează şi se lasă la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi. Apoi se etichetează și se pun la păstrare în cămară pentru zilele friguroase de toamnă/iarnă.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață clasică de vișine Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine