Dulceață clasică de vișine Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 4383 vizualizari

 

O altă rețetă clasică Panacris! Se pare că m-am autoplagiat :D, rețeta Dulceață clasică de vișine Panacris, se aseamănă foarte mult cu Căpșuni făcute dulceață/gem Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • vișine fara samburi 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • lămâie 1 bucată.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață clasică de vișine Panacris:

Vișinile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de codiţe, se dezosează cu aparatul minune, din dotare, apoi se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu vișine, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.

A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct  pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumează, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită. Spre final se adaugă feliile de lămâie, lăsându-le în dulceață cca. 10 minute, pentru a-și lăsa aroma. Dulceaţa se pune în borcane sterilizate, se etanşează şi se lasă la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi. Apoi se etichetează și se pun la păstrare în cămară pentru zilele friguroase de toamnă/iarnă.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață clasică de vișine Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (25)

Panacris 1

14.06.2013, 13:15

Aici, deja se strică în pomi

manamari 1

14.06.2013, 15:29

Cate borcanele ti-au iesit?

Panacris 1

14.06.2013, 17:42

Manamari, 5 borcanele!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]