Dulceață clasică de vișine Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 4243 vizualizari

 

O altă rețetă clasică Panacris! Se pare că m-am autoplagiat :D, rețeta Dulceață clasică de vișine Panacris, se aseamănă foarte mult cu Căpșuni făcute dulceață/gem Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • vișine fara samburi 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • lămâie 1 bucată.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață clasică de vișine Panacris:

Vișinile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de codiţe, se dezosează cu aparatul minune, din dotare, apoi se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu vișine, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.

A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct  pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumează, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită. Spre final se adaugă feliile de lămâie, lăsându-le în dulceață cca. 10 minute, pentru a-și lăsa aroma. Dulceaţa se pune în borcane sterilizate, se etanşează şi se lasă la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi. Apoi se etichetează și se pun la păstrare în cămară pentru zilele friguroase de toamnă/iarnă.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață clasică de vișine Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine