este un drob facut de sotul meu anul acesta
Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare
Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita
Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se ameteca cu ficatu si inimile
Dupa ce au fiert toate impeuna putin se la sa la racit apoi se toaca prin masina de carne impreuna cu usturoiul ,ceapa si patrunjelul verde iar la final se pune paine inmuiata in putin lapte ,se condimenteaza daca mai este nevoie apoi se ameteca cu 5 galbenusuri iar albusurile se bat spuma apoi se amesteca si ele,se pun in forme de cozonac
Se ia forma de cozonac se pune din pasta de ficat cate-va linguri apoi se aseaza malinele apoi iar pasta si iar maline si iar pasta si ra masline sa fie 3 randuri de masline negre fara samburi,iar strtul de sus sa fie din pasta de ficat
Iar cel de al doilea la facut (zic la facut pnetru ca sotul meu le-a facut)cu ou fiert si taiat in doua se pune un start de pasta apoi ouale si apoi iar pasta,apoi se ung frumos cu ou deaspura si se pun la cutor pentru 1 ora aproximativ
Abia astep sa il gust sa vedem ce nota primeste
1
cum noi nu prea mancam carne de miel,de obicei facem drob din maruntaie de pasare,curcan