Dovlecel pane la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2011 | 23403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei micuti
  • 2 oua
  • jumatate cana apa minerala
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane la cuptor:

Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja.

ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei.

intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare.

adaugam apa minerala si putin piper.

punem si cele 3 linguri ulei,apoi faina ,pe care o turnam cate putin,pana obtinem un aluat mai gros ca la clatite(ca sa se  tina de dovlecei).

spalam mararul,ii indepartam cozile si il tocam marunt.

il punem peste compozitia de oua si il incorporam bine.

luam o tava,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt pe ea.

trecem dovleceii prin amestecul de oua si ii asezam in tava(se va prinde putin coca dintre bucatile de dovlecel,dar nu e nici o problema pentru ca se poate taia cu un cutit).

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce crusta prinde o culoare aurie.

ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se racoreasca,apoi ii asezam pe un platou si servim!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu somon afumat