Iată un preparat foarte ușor și plin de savoare pe baza de legume pe care îl pregătești foarte repede.
Pentru acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros, ai nevoie de următoarele ingredientele: dovlecel, iaurt, usturoi, pătrunjel.
Cum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:
Toacă mărunt pătrunjelul și usturoiul și pune într-un bol. Adaugă un praf de chilli, zeamă de lămâie, un praf de sare și ulei de măsline. Amestecă bine toată ingredientele.
Îndepărtează cotorul dovlecelului și taie-l în jumătăți, pe lungime. Crestează fiecare jumătate cu ajutorul unui cuțit. Unge cu puțin ulei de măsline și presară puțină sare.
Frige dovlecelul cu partea tăiată în jos, într-o tigaie bine încinsă. După ce s-a rumenit bine, întoarce și pe cealaltă parte și mai lasă un minut.
Pune câteva linguri de iaurt pe o farfurie, așază jumătățile de dovlecel fript și toarnă deasupra sosul de usturoi cu pătrunjel.
Servește imediat și bucură-te de un preparat ușor și savuros.
Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.
Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.
Poftă bună!