Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2012 | 23346 vizualizari

 

Am ajuns si eu cu chiu cu vai la reteta cu numarul 300.
Am ales aceasta reteta pentru ca am fost extrordinar de incantata de rezultat, cred ca nu am mancat niciodata un dovlecel mai bun .
Initial am vrut sa prepar dovlecei pane dar mi-au parut prea banali si prea inecati in ulei .
Poate denumirea nu e potrivita dar alta nu-mi vine in minte .

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mici fara seminte .
  • 3 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri ulei porumb
  • 3 linguri verdeata [ patrunjel +usturoi verde]
  • 150 gr cas mozzarella
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300):

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata  peste dovlecei .

Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare .

Turnati jumatate din compozitie peste dovlecei si radeti putin cas.

Mai puneti un strat de dovlecei restul de verdeata, presarati putin pesmet   si turnati peste in tava restul de oua cu faina .

 Razuiti deasupra mozzarella si dati la cuptorul preincalzit foc mediu cam 20-30 min , pana preparatul  devine rumen .

Serviti asezonat cu piper . Merge bine stropit cu smantana .

TIPS-URI

1

Mozzarella -cas este deosebita pentru preparatele cu legume la cuptor .

2

Acest preparat este gustos cald cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]