Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 10 Mai 2015 | 15699 vizualizari

 

Treaba sta asa,am vrut ardei kapia umpluti si carrefourul nu avea,iar in piata era cocosati si urati...asa ca am ales niste dovlecei mai umflatei,ca sa pot sa-i scobesc si am prestat dovlecei.......iar vorbesc mult...bine ca inca nu se impoziteaza si vorbitul...

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc tocata
  • 9 dovlecei
  • 10 fire de ceapa verde
  • 1 cutie de 400 g pulpa de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g orez
  • piper negru de la Fuchs
  • boia de ardei dulce Fuchs
  • 1 lingura mirodenia de la Fuchs
  • sare
  • ulei pentru calit
  • patrunjel
  • smantana
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei:

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam carnea si 1 lingurita de boia.Mai lasam la calit 10-15 min,apoi lasam sa se raceasca cat timp pregatim dovleceii. Spalam dovleceii, taiem partea subtire si scobim miezul cu o lingurita.

Dupa ce am scobit toti dovleceii ii umplem si ne apucam sa pregatim sosul.

Pentru ca dovleceii sunt foarte cruzi, am zis sa fac un sos din restul de dovlecei si miezul lor. Am pus in blender miezul si restul de dovlecei,o ceapa rosie taiata in patru si 1 cescuta de apa, apoi am pasat bine totul. Am asezat o cratita cu fund dublu, pe foc, am turnat mixtul de dovlecei si ceapa, am rasturnat cutia cu pulpa de rosii, am adaugat o lingura de mirodenia de la Fuchs si am lasat sa fiarba cca 20 min. Dupa care am asezat dovleceii umpluti. Pentru ca era cam mult sos am mai scos din el, ca sa nu se reverse peste cratita. Restul de sos se mai fierbe pe foc si se poate pune spre sfarsit cand mai scade sosul din cratita. Am bagat cratita la cuptor, la foc mediu si am lasat cca 1 si 1/2 ora. Cand au fost gata am presarat patrunjel tocat. Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gicuta 1

11.05.2015, 10:10

MOKUSKA 1

11.05.2015, 11:05

ce bunatate, neaparat trebuie sa incerc si eu varianta asta.

Lau 1

12.05.2015, 18:59

ce bunatate ai pregatit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti