Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 7 Dec 2014 | 14292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 450 g carne (eu am folosit amestec porc/ piept de pui)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru uns tava
  • 1 ou pentru uns amestecul cu care am umplut dovleceii
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor:

Tocam carnea. Curatam ceapa si o taiem fin. Curatam ardeiul gras si il taiem cubulete mici.

Intr-o tigaie mai inalta punem la incins 2-3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie adaugam amestecul de carne tocata. Lasam pana cand carnea isi schimba culoarea avand grija sa amestecam din cand in cand. Tragem de pe foc, transvazam amestecul de mai sus intr-un castron si lasam sa se racoreasca. Adaugam mararul taiat fin, ouale si pasta de ardei iute. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Dovleceii ii taiem pe lungime in doua si scobim zona cu seminte din mijloc. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii  circa 3-4 min.,apoi ii  scoatem si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.

Umplem dovleceii cu amestecul de carne de mai sus. Ungem o tava cu ulei si asezam dovleceii umpluti in ea.

Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem fiecare dovlecel umplut. Turnam apa in tava atata cat sa acopere fundul tavii si dam la cuptor la 200 grade pentru circa 20 min.

Frumosi rumeniti numai buni de mancat. Se servesc atat calzi cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

07.12.2014, 22:38

ma bucur ca iti plac Mirela!

Bucataras Medi 1

07.12.2014, 22:38

reisnaor_2006 ,multumesc!

Rocsi 1

08.12.2014, 21:40

Sunt super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti