Dovlecei umpluti

de Rahela Velicu in Porc, 13 Oct 2016 | 3709 vizualizari

 

Pane sau umpluti? Umpluti! Asa am facut ultimii dovlecei pe care i-am gasit la piata.:)

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 200 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 30 ml ulei
  • 30 g cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati.

Taiem o ceapa, si o punem la calit in ulei incins si o lasam 2-3 minute, dupa care adaugam carnea tocata, bulionul si lasam la calit 7-8 minute, timp in care amestecam din cand in cand. Daca dorti puteti adauga si din dovlecelul scobit (ceea ce am scos din dovlecei) taiat marunt si adaugat la calit impreuna cu carnea.

Adaugam sare, piper si putem stinge focul.

Luam cu lingura compozitie de carne si punem in fiecare jumatate de dovlecel. Punem dovleceii in cratita, adaugam 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 40-50 de minute.

Cand sunt gata, presaram cascaval dat pe razatoarea mica ( eu am avut cam putin) si mai lasam 5 minute la cuptor, apoi presaram patrunjel verde tocat marunt deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Adaugati mai mult cascaval, la mine s-a topit de tot :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei cu frisca