Dovlecei umpluti

de dakris in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2012 | 4820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei
  • 600 g carne (pulpa porc + pulpa pui)
  • 3 cepe medii
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri orez
  • 10 rosii medii (din care 3 pt capacele)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

 Sosul de rosii

1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si cca 70 ml ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 7 rosii rase prin ochiurile mari ale razatorii. Se mentine pe foc pana cand capata consistenta unui bulion.

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate (rezultand 12 portii), se scobesc astfel incat sa ramana o grosime de cca 4 mm, se indeparteaza semintele ramase sub un jet de apa si se pun la scurs.

Ceapa si morcovul se curata, orezul se alege (daca este cazul) si se spala.

Carnea bine spalata se toaca, peste ea adaugandu-se: 2 cepe tocate, morcovul ras prin ochiurile mici ale razatorii, orezul scurs, mararul tocat, pasta de tomate, sare, piper si 3 linguri de ulei. Se omogenizeaza bine compozitia si se umplu jumatatile de dovlecei lasand un gol de 5mm pt capacelul de rosie. Se aseaza intr-o cratita, se acopera cu apa si se aseaza pe foc (se adauga sare dupa gust), cand incepe sa fiarba se introduce in cuptorul preincalzit. Se fierb la foc mediu cca 1 ora cand se varsa sosul de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna inca cca 10 min si se adauga faina dizolvata in putina apa. Dupa inca 10 min se scoate din cuptor si se adauga patrunjelul tocat.

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]