Dovlecei umpluti

de Sylvia in Mancaruri de legume, 27 Aug 2010 | 10235 vizualizari

 

Ador leguma asta atat vara cat si iarna, imi place culoarea, textura, aroma subtila si prezenta ei binevenita in orice mancare. O prepar in zeci de combinatii dar azi am facut ceva simplu si gustos, dovlecei umpluti cu legume si mozzarella.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei, eu am pus zuchinni,
  • o rosie,
  • un ardei capia rosu, 
  • putina mozzarella,
  • 2 linguri de cascaval ras,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • o lingura de ulei de masline,
  • verdeata maruntita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

  Preparare : taiem dovleceii in jumatate pe lungine si ii golim de seminte, ai mei nu prea au avut ca au fost mititei. Separat intr-un vas taiem taote legumele si mozzarella cubulete, eu am pus si o jumatate de zuchinni in compozitie. Condimentam cu sare, piper, boia  si verdeata maruntita.

 Cu aceasta compozitie umplem dovleceii si ii asezam intr-un vas termorezistent. Punem peste ei o cescuta de apa cu putina sare, piper si lingura de ulei de masline. Presaram deasupra o lingura de cascaval ras si sunt gata pentru a lua drumul spre cuptor.

 I-am lasat 30 de minute la cuptor, primele 15 cu o folie de aluminiu peste ei apoi descoperiti sa scada apa. Au iesit minunati, super aromati si lejeri. I-am servit cu putin cascaval ras peste ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume (brocolli,conopida, varza de bruxelles)la cuptor cu sunculita afumata si ciuperci