Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

de Irina in Mancaruri de post, 8 Iul 2011 | 30115 vizualizari

 

Una din mancarurile de vara cele mai simple si gustoase, zic eu.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • 4-5 linguri de faina alba
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru prajit
  • usturoi cat poftiti
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:

Spalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant). 

Condimentam, dam prin faina fiecare feliuta si apoi prin oul batut in prealabil. 

Punem ulei intr-o tigaie si cand s-a incins adaugam rondelele. Le lasam sa se patrunda cate putin pe fiecare parte, pana devin aurii. Asezam rondelele intai pe un servet sau prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces, dupa care le punem intr-un castron. 

Pregatim mujdeiul, presaram putin marar tocat si il turnam peste dovlecei.

Simt cum imi ploua in gura...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]