Dovlecei pane

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 25 Iul 2012 | 4711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel ,
  • sare,
  • piper,
  • faina alba,
  • ulei,
  • rosii si castraveti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm. Fiecare felie se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa astfel pana ce dovleceii isi vor lasa apa (eu i-am lasat pana dimineata).

Se ia fiecare felie si se da prin faina, dupa care se pune la prajit in tigaie in ulei incins, dar nu prea mult. Eu am folosit o tigaie asa zisa din ceramica si pe care am incercat-o pentru prima oara. Sincer nu m-a dezamagit deloc si nici nu a trebuit sa folosesc mult ulei.    

Dupa ce se prajesc pe ambele parti se vor scoate intr-un vas tapetat cu prosop de hartie pentru a-si lasa uleiul in exces, daca este cazul.     

Se servesc cu rosii si castraveti, fiind astfel un preparat usor de post.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

iry-gabriela 1

26.07.2012, 16:11

ma bucur ca sunt pe gustul vostru

mamaieelena 1

26.07.2012, 20:02

bun

portiadelumina 1

03.08.2012, 17:13

Excelenţi. Noi îi mâncăm cu salată de castraveţi cu usturoi. Doar când nu plecăm în deplasare

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Conopida si dovlecei pané (de post).