Dovlecei murati

de marinicayou10 in Muraturi, 10 Sep 2012 | 22421 vizualizari

 

Cine nu a auzit sau mancat dovlecei murati?
Eu recunosc ca prima data am mancat anul trecut de la un vecin ;)) mi-au placut mult...si nu auzisem pana atunci de dovlecei murati .Au un gust foarte bun si doar ii scoti de la borcan si ii mananci ..Asa ca anul asta am zis sa pun si eu cativa si sa impartasesc reteta cu voi ca e tare buna :)

 

INGREDIENTE

  • 8 dovlecei micuti si fara seminte cca.1.5 kg
  • 1 litru apa
  • 100 ml otet
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 4 linguri zahar
  • o lingura boabe de piper
  • o lingura boabe de mustar
  • 3 foi de dafin
  • cateva fire de marar uscat
  • 3 borcane de cate 700-800 gr
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei murati:

Se pune pe foc intr-o craticioara apa cu otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar si foile de dafin si se lasa sa fiarba. Se spala dovleceii si se taie rondele sau pe lung in felii subtiri. Se aseaza in borcane si printre ei se pun cate 2-3 fire mici de marar uscat, apoi se toarna zeama fierbinte cu tot cu boabe si foi de dafin.

Se pun capacele si se lasa la loc racoros si intunecat, daca mai au timp :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei murati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei picanti ın otet