Dovlecei gratinati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2011 | 6876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel marisor (2-3 mai mici)
  • 3 rosii potrivite
  • 200g branza de vaci sarata
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • 2 lg smantana
  • 50g unt
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Se spala dovleacul si se curata de coaja. Se taie felii potrivit de groase, se presara cu sare si piper si se lasa in strecuratoare 10 minute ca sa se scurga de apa.

Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza un rand de dovlecei, unul de branza rasa, pana se termina toate. Deasupra trebuie sa fie dovlecei. 

Rosiile se spala si se taie in 6 daca sunt mai marisoare (se pot pune rosii cherry intregi) si se aseaza pe marginea vasului. Ouale se bat bine, se amesteca cu cascavalul ras si smantana dupa care se toarna peste dovlecei. Se taie untul bucatele si se presara peste dovlecei si se da la cuptor pt 40 minute. 

Se serveste imediat ca atare sau alaturi de carne (noi am servit cu pulpe de pui la cuptor). Pofta sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille