Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac

de Mitinita in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 9266 vizualizari

 

Probabil stiti ca pana de curand nu mancam dovleac,situatie des intalnita la noi. Asta pana dragul meu de sot mi-a facut asa cum va voi descrie eu voua...Mai mancasem la gratar,dar inca totusi un intelegeam de ce erau multi asa de innebuniti dupa dovleac.Aceasta este o reteta de baza care poate fi servita drept desert,scortisoara ar fi o aditie excelenta,iar ce ramane se poate congela si folosi la un pumpkin pie.

 

INGREDIENTE

  • bucati de dovleac,taiate in cuburi
  • zahar
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac:

Se pun bucatile intr-o oala.

Se amesteca putina apa cu zahar si se toarna peste bucatile de dovleac.

Se acopera oala cu capacul si se da la foc mic.

Cand s-a redus apa ,se mai face un sirop cu zahar si se toarna deasupra.

Si tot asa pana cand dovleacul e facut.

Cateodata il las sa se arda putin pe fund si are un gust caramelizat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

08.03.2011, 08:37

Mitinita 1

08.03.2011, 09:09

cristina ,precis gasesti in piata
draga mona,o primavara minunata si tie (cica azi ar fi fost -18 )
motanel

MIUTA 1

09.03.2011, 00:38

Foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac cu orez si zahar caramelizat