Domino

de nadina73 in Prajituri, 1 Apr 2010 | 7604 vizualizari

 

este foarte buna

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g marg sau unt
  • 2 oua intregi
  • 1 cub drojdie-15 g
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smanatana
  • CREMA:3 albusuri
  • 25o zahar
  • 25o g nuca macinata
  • 1 borcan gem acrisor de culoare inchisa
  • rahar 600-700 g
  • GLAZURA:
  • 3 galbebusuri
  • 120 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Domino:

Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca macinata ametecat cu albusurile batute cu zahar,dupa care se intinde cea de a treia foaie si se pune gemul sau dulceata si se intinde bine apoi se pune cea de a 4 foaie se intinde bine (se trage la copt sa o intindeti foarte bine) apoi se pune la cuptor pentru 40 minute aproximativ la 160 grade

Cand e gata coapta se acoate se la sa 10 minute apoi se intinde glazura din galbenus frecat cu zahrul pudra (trebuie frecat foarte mult sa se faca ca o spuma)apoi se intinde glazura cu un cutit cu lama foarte lata

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Domino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar