Domino

de nadina73 in Prajituri, 1 Apr 2010 | 7351 vizualizari

 

este foarte buna

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g marg sau unt
  • 2 oua intregi
  • 1 cub drojdie-15 g
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smanatana
  • CREMA:3 albusuri
  • 25o zahar
  • 25o g nuca macinata
  • 1 borcan gem acrisor de culoare inchisa
  • rahar 600-700 g
  • GLAZURA:
  • 3 galbebusuri
  • 120 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Domino:

Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca macinata ametecat cu albusurile batute cu zahar,dupa care se intinde cea de a treia foaie si se pune gemul sau dulceata si se intinde bine apoi se pune cea de a 4 foaie se intinde bine (se trage la copt sa o intindeti foarte bine) apoi se pune la cuptor pentru 40 minute aproximativ la 160 grade

Cand e gata coapta se acoate se la sa 10 minute apoi se intinde glazura din galbenus frecat cu zahrul pudra (trebuie frecat foarte mult sa se faca ca o spuma)apoi se intinde glazura cu un cutit cu lama foarte lata

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Domino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert turta dulce la tava cu glazura