Sunt usor de facut, crocante si un desert sanatos.
Va indemn sa le incercati!
Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici:
Intr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic.
Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu sucul scurs de la visine. Lasam 5 minute pana compozitia se ingroasa.
Oprim flacara si dam compozitia la racit complet.
Foile de placinte dezghetate le intindem si le taiem fasii.
Luam cate 3-4 foi (fasii) si le ungem cu unt topit. Suprapunem foile unse si in margine colt punem o lingura de umplutura.
Aducem coltul in asa fel, incat sa formeze un triunghi si mergem asa pana se termina fasia.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam trigoanele si le ungem cu unt topit.
Pornim cuptorul si cand a ajuns la 180 grade C, introducem tava si lasam pentru 25-30 min la copt.
Oprim cuptorul si le lasam sa raceasca.
Inainte de a fi servite puteti sa le pudrati cu zahar.