Cum am mai zis, am obiceiul sa fac daruri dulci, pentru maine 13 iunie un calduros ( 32 grade afara garantat) ''La multi ani, Tamara-Loredana ! '' sa-ti fie viata presarata cu sanatate si multe bucurii pentru ca meriti.....
Crema : Intr-un castron de inox punem ciocolata, frisca lichida si smantana si asezam pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa fiarba, se da vasul la rece cca. 2 ore, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.
Blat. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam faina si nuca taiata grosier. La final, incorporam abusurilel batute spuma, cu miscari lente, de jos in sus. Tapetam o forma de tort cu diametrul de 18 cm, cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit; este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Krant: Intr-o craticioara, punem zaharul la caramelizat, cand e caramelizat, adaugam nuca, amestecam bine si intindem compozitia pe un fund uns cu ulei, aplatizam bine si lasam sa se raceasca; cand s-a racit, cu ajutorul unui ciocanel, pisam krantul pe care l-am bagat intr-o punga.
Jeleu de caise: Curatam caisele de coaja si de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si amidonul si pasam bine, apoi punem pe foc cca. 5-6 min, apoi trecem amestecul prin sita, si punem din nou la fiert, amestecand continuu. Separat, punem la hidratat gelatina, in apa rece. Cand jeleul incepe sa se ingroase, stingem focul, adaugam gelatina stoarsa si amestecam bine. Lasam sa se tempereze putin, cat pregatim asamblarea.
Forma in care am copt blatul, o imbracam in folie alimentara, asezam prima parte de blat, presaram krant pe toata suprafata, apoi turnam jeleul si dam la frigider cca 2-3 ore, pana se intareste bine. Apoi se scoate, presaram krant si intindem jumatate din crema, asezam al doilea blat si deasupra restul de crema. Ornam cum ne trece prim cap, cu ciocolata topita, krant, inimioare si bombonele si niste flori de decor....