Desert tort mozaic

de SashaCuisine in Torturi, 14 Dec 2018 | 3032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 900 gr biscuiti populari
  • 300 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 30 gr cacao
  • 50 gr unt cu 82% grasime
  • Ganaj de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu 65% cacao
  • 300 ml friscs lichida
  • Decor:
  • Fistic crud macinat
  • Biscuiti populari zrobiti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort mozaic:

Se sfarama biscuitii.
Se pune pe foc laptele, zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugsm cacaoua si untul ,mixam,stingem focul si punem esenta.
Siropul fierbinte se pune peste biscuiti, amestecam pana se incorporeaza tot siropul in biscuiti.
Luam un platou, folosim inelul unei forme de tort. Punem compozitia de biscuiti, ii presam si nivelam. Dam la frigider minim 1h.

Pregatim ganajul.
Ducem frisca in punctul de fierbere. Punem ciocolata rupts si lasam ada 5 min. Dupa 5 min il batem usor cu telul.
Scoatem tortul din frigider, punem ganajul, nivelam,decoram si il dam iarasi la frigider.
Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone