Desert tort cu mure si cafea

de Lau in Torturi, 23 Noi 2019 | 3430 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Luchy

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g faina
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Crema de cafea
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g crema de branza
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite ness
  • Crema de mure
  • 250 g mure congelate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • Decor
  • 100 g smantana pentru frisca
  • 100 g frisca lichida
  • mure/zmeura/ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si cafea:

Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea.

In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat.

Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt.Dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa il taiem.

Fiindca am folosit o tava de 30 cm,l-am taiat in 2 si am mai facut un blat.

Crema de cafea-untuol la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra pana ce devine ca o crema pufoasa,adaugam cafeaua,crema de branza,ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de mure-murele cu apa si zaharul le punem intr-un ibric/cratita la foc pana ce se inmoaie presand usor cu lingura pentru a le sfarama.Cand lichidul devine mai gros adaugam amidonul dizolvat in 2-3 linguri de apa.

Amestecam bine si mai lasam pe foc cca 2-3 min,lasam sa se raceasca foarte bine.

Smantana o mixam cu zaharul pudra pana ce devine pufoasa,adaugam murea(din care am oprit putin) si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam cu cafea-adaugam crema de mure-foaie-sirop-crema de cafea-foaie-sirop-crema de mure-foaie de blat-insiropam si dam la rece 1 ora-

Mixam frisca cu smantana si imbracam tortul cu frisca-am decorat cu sirop de mure si(2-3 linguri frisca amestecata cu mure)decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi