Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti

de oanapl in Torturi, 18 Iun 2017 | 6162 vizualizari

 

Tortuletul a iesit delicios, dar nu mi-a placut ca nu au iesit egale cremele. Daca ar fi sa-l refac, as pune mai putina frisca lichida in crema cu afine. Cred ca 100 ml era suficient.

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 250 g biscuiti
  • 140 g unt
  •  crema de ciocolata:
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 100 g ciocolata neagra 74% cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  •  crema de afine:
  • 250 g afine
  • 70 g zahar
  • 150 g iaurt simplu
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 50 ml apa
  •  ornat:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp pregatesti crema de ciocolata.
Pentru crema de ciocolata, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti 100ml de frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru 1-2 ore (acum fiind asa frig afara -9 grade, o scoti pe geam si se raceste in cateva minute), apoi o mixezi.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi crema de ciocolata si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. Torni crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si dai la rece.
Mixezi afinele si le treci printr-o strecuratoare pentru a elimina cojile. Pui gelatina la hidratat, in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de afine si amesteci cu iaurtul. Mixezi frisca lichida cu zaharul macinat si apoi adaugi crema de afine. Mixezi usor pana la omogenizare. Torni crema de afine peste crema de ciocolata si dai la rece. Dupa 2 ore, cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. 
Incalzesti 100 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie. 
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi tortul dupa imaginatie. Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500