Se incepe cu pregătirea blatului,se mixează albușurile spumă cu sare, separat se mixează gălbenușurile cu zahar și ulei,până se topește și devine spumos cu o consistenta omogenă. Se încorporează faina,p raful de copt, aroma de vanilie. Se încorporează albușurile spumă și se amestecă cu atenție până când compoziția este omogenă. Într-o tavă de copt ( diametru 20) tapetata bine se pune compoziția și se dă la cuptor, preîncălzit,la 180 ° C pentru 25-30 minute ,verificând coptura . Blatul se lasă la răcit,de preferat câteva ore. Blatul rece se taie in trei părți .
Se pregătește crema, ciocolata se topește ,eu personal o topesc in microunde,dar se poate topii și pe baie de aburi. Într-un bol se pune mascarpone și laptele condensat se mixează bine,se adaugă aroma de vanilie și treptat ciocolata,se mixează totul și se lasă la rece.
Cireșele congelate se pun cu zahar și zeama de lămâie pe foc ,până se obține un sos .
Se pregătește andablarea,pe un platou se așează puțină crema ,eu am folosit și un inel de inox pentru a obține uniform totul,se așeză prima parte de blat,se insiropeaza ,un strat de cireșe ,crema și se continuă așa până la terminarea ingredientelor. Tortul se lasă la rece 24 de ore .
După care se scoate inelul de inox ,se îmbracă în crema de ciocolata sau frișcă și se decorează după gustul personal. Eu am folosit dulciuri, sticluțe de alcool și fructe.