Desert tort cu caramel

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2017 | 2976 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema
  • 200 g bomboane caramele
  • 200 g frisca
  • 200 g crema de branza
  • Decor
  • 150 g ciocolata
  • 200 g frisca
  • nuca de cocos
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caramel:

Blat

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, esenta.

Adaugam ingredientele uscate amestecate, nuca macinata (am uitat sa o amestec), amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, dupa care taiem in 3 felii.

Crema

Intr-un vas, topim bomboanele caramele cu frisca (avand grija sa nu fiarba), acoperim cu folie si lasam sa se raceasca, dupa care o mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Mixam crema de branza adaugam frisca si omogenizam.

Asamblare

Asezam prima foaie - insiropam (suc de portocale) - crema - repetam pana ce terminam.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, o mixam si ungem tortul, dam la rece si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher