Ce bun si racoritor este acest tort !!! Mai bun decat un tiramisu clasic va asigur.
Il puteti pregati inainte si scoate din congelator cand aveti nevoie.
Eu l-am facut anul trecut pentru Craciun dar cum aveam prea multe bunatati l-am scos in ianuarie de ziua fiului meu.
Cum nu l-am publicat vi-l propun pentru Craciunul de anul acesta.
Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca.
Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti.
Separati galbenusurile de albusuri.
Frecati galbenusurile cu zaharul la robot pana se albesc si dubleaza de volum. Adaugati crema de mascarpone si bateti pana obtineti un amestec omogen. Incorporati apoi treptat albusurile batute spuma.
Tapisati forma de buturuga (bûche) sau de chec cu film alimentar - lasati-l sa depaseasca forma.
Umpleti o treime din forma cu compozitia preparata.
Puneti apoi 3 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei unul cate unul in lungime.
Turnati deasupra inca o treime din compozitia preparata. Puneti apoi 6 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei doua cate doua in lungime. Terminati cu compozitia ramasa si acoperiti cu 9 piscoturi inmuiate in cafea. Taiati-le daca trebuie.
Acoperiti cu filmul alimentar care depaseste si lasati cel putin o noapte la congelator (am lasat 3 saptamani).
Pudrati cu cacao inainte de a-l servi.