Desert tarta Galette cu prune si scortisoara

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Aug 2018 | 2124 vizualizari

 

Cea mai frageda si delicioasa tarta! Aluatul este nemaipomenit! 

 

INGREDIENTE

 aluat:

  • 300 g faina
  • 220 g unt rece
  • 1 lingura de zahar
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare
  • + 1 ou pentru uns si 1 lingura de zahar

 umplutura:

  • 400 g prune
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • un praf de scortisoara

Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Galette cu prune si scortisoara:

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat care va fi nelipicios.

Punem aluatul in folie alimentara si il dam pentru 40 de minute la frigider.

Prunele le desfacem in doua, le scoatem samburii si le amestecam cu zaharul si cu amidonul.

Aluatul scos din frigider il punem pe hartie de copt, presaram putina faina peste el sa nu se lipeasca sucitorul  si intindem o foaie rotunda. Il punem cu tot cu hartia de copt in tava, in mijlocul lui punem prunele si strangem marginile.

Ungem  marginile aluatului cu oul batut si presaram zahar. Deasupra prunelor am presarat scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute.

TIPS-URI

1

Untul folosit trebuie sa fie rece, de la frigider, iar aluatul nu prebuie framantat prea mult pentru ca altfel tarta nu mai iese atat de frageda.

2

Se poate face cu orice fructe sau legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Galette cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
RULADA CU CREMA DE ZMEURA