Desert tarta cu smochine

de Bucataras Diana in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 4552 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou,
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita otet de mere
  • 75 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri apa rece
  • 200 g alune macinate
  • Pentru umplutura:
  • 450 – 500 g smochine
  • 250 g ricotta
  • 400 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri de cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu smochine:

Spalam smochinele si le feliem. Le stropim cu zeama de lamaie, cognacul, apoi presaram cu un pliculet de zahar vanilat.

Amestecam ingredientele uscate pentru aluat cu untul bucatele, pana obtinem un fel de firimituri. Dupa ce obtinem firimiturile, adaugam oul, otetul si cele doua linguri de apa. Framantam pana obtinem o bila pe care o dam la frigider pentru 15-30 de minute. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura fara smochine, pana obtinem o compozitie fina.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem si invelim o tava cu margini detasabile cu el. Turnam crema, asezam smochinele cat mai frumos, presaram o lingura de zahar si dam la cuptor la 180 de grade C, pentru circa 50-60 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba