Desert tarta cu pere si branza

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2020 | 2926 vizualizari

 

Aveam niste pere din alea dulci și bune, care toamna sunt tari, iar după câteva luni se fac zemoase si bune și deoarece se cam stricau în boxă, le-am curățat  și le-am pus în congelator. Acum le-a venit rândul și m-am gândit că ar fi numai bune într-o tartă delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • esență de lămâie
  • 6 linguri zahăr
  • 4-5 pere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si branza:

Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se întinde aluatul, apoi se trasferă în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Din aluatul rămas se decupează floricele.

Pentru umplutură, se decojesc perele, se taie cubulețe. Se stropesc cu zeamă de lămâie și se pun într-o oală cu 2 linguri de zahăr și se călesc 5-10 minute. Dacă lasă zeamă, se adaugă 2 linguri de amidon pentru a lega compoziția.

Se bat albușurile spumă tare, adăugând zahărul măcinat. Se mixează gălbenușurile cu brânza, smântâna, esență de lămâie și 3-4 linguri de făină. Se încorporează albușurile amestecând delicat, de jos în sus.

Se întinde crema de brânză peste aluat și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Se scoate tava, se adaugă perele și floricelele de aluat și se mai lasă la cuptor pentru 15 minute.

Se lasă să se răcească tarta în tavă și se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata