Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le storci de zeama si le pui intr-un vas, pe foc, si adaugi zaharul, scortisoara si nucile taiate bucatele si amesteci. Le lasi sa se caleasca pana se inmoaie.
Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi pui aluatul într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Torni compozitia de mere racita peste aluat, tai surplusul de aluat si formezi un grilaj cu care acoperi compozitia de mere.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.