Desert tarta cu mere

de oanapl in Prajituri, 17 Noi 2017 | 4072 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă și m-am gândit să v-o împărtășesc deoarece este gustoasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 14 mere
  • 100 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, framanti un aluat potrivit de tare, dupa care il intinzi intr-o forma rotunda, imbracand si peretii.

Cureti merele si pastrezi 3-4 (in functie de marimea tavii) pentru a le pune deasupra, iar restul le dai pe razatoare, dupa care le storci cu mana. Adaugi peste ele zaharul si scortisoara, iar apoi le pui peste aluatul din forma si deasupra presari grisul. Merele ramase le tai in doua, scoti cotorul, apoi crestezi in felii (dar nu pana jos) si le asezi peste merele rase din forma.

Introduci forma in cuptorul preincalzit, pana cand merele s-au inmuiat bine si s-au rumenit. Dupa ce scoti tava din cuptor, presari scortisoara peste mere (sau puteti presara inainte de a introduce tarta in cuptor).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]