Desert tarta cu dovleac

de katty in Dulciuri, 27 Noi 2017 | 2678 vizualizari

 

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • aluat:
    • 140 gr faina
    • 70 gr unt
    • 40 gr zahar pudra
    • 1 ou
    • 1 lingura cacao
    • 1 praf de sare
    umplutura:
    • 300 gr piure de dovleac
    • 1 ou mare
    • 50 gr zahar brun
    • scortisoara pudra
    • 1 lingura amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac:

Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat si tapetam cu el fundul si peretii unei forme de tarte. Pastram 1/3 din aluat pentru a decora tarta.

Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, punem deasupra hartie de copt, umplem golul cu fasole sau orez si dam forma la cuptor. Dupa 10 minute, scoatem hartia de copt cu fasole cu tot si lasam aluatul sa se coaca. Scoatem forma si il lasam sa se raceasca. 

Pentru umplutura, mixam toate ingredientele. Turnam compozitia in  coaja de tarta.

Cu aluatul ramas decoram tarta.

Dam forma inapoi la cuptor pana umplutura se leaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]