Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

de Corinuta in Prajituri, 14 Apr 2018 | 4159 vizualizari

 

Delicioasă este, puțin cam dulce, data viitoare nu mai pun atâta zahăr. M-am inspirat după rețeta unei italience, am să vă mai aduc rețete de la ea, că tare bune sunt❤🍓

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g făină
  • 120 g zahăr (brun dacă aveți)
  • 120 g unt moale
  • 2 ouă
  • 7 g praf de copt
  • 1 lgț coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 500 g mascarpone
  • 120 g zahăr (pudră am pus eu)
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 linguri gem de căpșuni
  • 300 g căpșuni tăiate bucăți
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni:

Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină.
Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugăm untul moale și amestecăm cu mâna până devine sfărâmicios, apoi adăugăm ouăle și frământăm. Aluatul se leagă, dar rămâne totuși bucățele. Așezăm jumătate din cantitatea obținută în tavă și o întindem cu mâinile, acoperind puțin și din peretele tăvii.
Pentru cremă: mixăm mascarponele cu zahărul, adăugăm gălbenușurile și vanilia și amestecăm bine.
Dăm drumul la cuptor să se încălzească la 180 de grade C.
Peste aluatul din tavă întindem gemul de căpșuni, apoi turnăm crema și o întindem uniform. Așezăm peste crema bucățile de căpșuni. Deasupra presărăm bucățile de aluat rămas, astfel încât să acoperim căpșunile cat mai bine.
Coacem 40 de minute la 180 de grade C, după care lăsăm să se răcească și o dăm la frigider pentru câteva ore sau pudrăm cu zahăr pudra și servim.

TIPS-URI

1

Cred ca merg și altfel de fruncte, dacă nu aveți căpșuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (21)

Corinuta 1

15.04.2018, 10:57

Mire, combinatia dintre blat crocant, crema pufoasa si dulce si capsunile acrisoare e mortala!

Corinuta 1

15.04.2018, 10:57

Vasi

mihaelar63 1

28.03.2019, 16:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema