Retete festive de iarna
Nu mai facusem de ceva vreme salam de biscuiti, asa ca am prestat unul, la cerere, pe care l-am imbunatatit cu niste visine deshidratate
Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai mici.
Adaugam visinele si nuca macinata si amestecam usor. Pe o folie de plastic presaram nuca macinata. Punem jumatate din compozitie si ii dam o forma cat mai alungita. Presaram nuca macinata si rulam folia la capete strans.Aducem capetele sub rulou si il asezam pe un plan dur. Procedam la fel si cu compozitia ramasa. Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Portionam in momentul servirii.
1
putem inlocui visinele cu cirese deshidratate sau stafide sau putem renunta definitiv la ele