Desert rulada cu crema de mure si afine

de Rocsi in Prajituri, 7 Oct 2019 | 2684 vizualizari

 

La rulada cu crema inainte, nu? In plus, are si ceva ciocolata...Doar nu refuzati asa bunatate! Mmm, haideti repede, cititi reteta si faceti si voi, pregatiti si o cafea spumoasa, apoi va rasfatati, pentru ca meritati!

 

INGREDIENTE

Blatul:

    • 6 oua (5 daca sunt mai mari)
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • o lingurita vanilie
    • un praf de sare

Pentru crema de mure cu afine:

  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 100 gr afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri rase amidon
  • 3 linguri nutella
  • 60 gr ciocolata 50% cacao
  • 3 linguri lapte
  • decoratiuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de mure si afine:

Blatul: Albusurile le mixati spuma, apoi incorporati zaharul treptat, mixand continuu pana se topeste. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu sarea si uleiul. Le adaugati peste albusuri, mixati usor. Acum puneti si vanilia. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, le incorporati in compozitia de oua cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor. Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati. Blatul rulat il puneti intr-un prosop curat de bucatarie si il rulati si pe acesta, sa stea blatul cat mai strans.

Crema de mure cu afine: Murele le dati in blender. Le treceti prin sita, pentru a indeparta semintele. Afinele le faceti piure in blender. Amestecati piureul de mure fara seminte cu cel de afine, intr-o cratita. Adaugati zaharul si trasferati cratita pe foc. Amestecati, lasati sa fiarba pana zaharul se dizolva complet. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati in cratita. Amestecati continuu pana se ingroasa ca un jeleul. Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece. Frisca lichida rece o mixati pana prinde putin volum, dar sa nu fie mixata de tot. Adaugati jeleul de mure cu afine rece, mai mixati putin, pana sunt incorporate.  Desfaceti blatul rece. Puneti nutella si o intindeti pe tot blatul. Puneti crema de fructe, o nivelati. Rulati cat mai strans rulada, apoi o inveliti in folie alimentara si o dati 2-3 ore la rece. Ciocolata impreuna cu laptele le topiti pe baie de aburi. Scoateti rulada de la rece, indepartati folia. Puneti ciocolata topita deasupra, apoi o decorati. O mai dati la rece 30 de minute, apoi o portionati si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

13.10.2019, 11:39

Multumesc, Catalina!

Andra_Constantinescu 1

03.11.2019, 16:51

Cred ca e delicioasa!

Rocsi 1

04.11.2019, 18:30

Super delicioasa este, Andra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie