Desert rulada cu ciocolata si cafea

de Rocsi in Prajituri, 2 Sep 2021 | 3905 vizualizari

 

"Retete de suflet"
 
 Pentru iubitorii de ciocolata si cafea, acest desert este minunat! O rulada fina, delicioasa, perfecta chiar si pentru o aniversare sau un eveniment in familie. Noi suntem incantati de rulade mai mereu, fie ca sunt cu gem, creme sau fructe. A fost delicioasa si trebuie pregatita iarasi, asa zic ai mei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 70 ml cafea rece
    • 6 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • 2 lingurite esenta rom
    • 1 lingurita praf de copt
    Pentru crema de ciocolata si cafea:
    • 2 galbenusuri
    • 1 lingura zahar
    • 100 ml cafea
    • 3 foi gelatina
    • 150 gr ciocolata cu lapte
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri amaretto
    • 30 gr ciocolata neagra + 1 lingura lapte pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata si cafea:

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa. Le incorporati treptat si amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final adaugati esenta de rom. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute. Scoateti blatul cand este gata. Il desprindeti de pe hartia de copt, il rulati fierbinte si il puneti intr-un prosop de bucatarie, sa ia forma. Il lasati sa se raceasca.

Crema de ciocolata si cafea: Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 10 minute. Intr-un bol de inox amestecati galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Luati bolul de pe apa fierbinte, adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati pana este complet topita. Puneti foile de gelatina scurse de apa, amestecati bine, lasati sa se racoreasca amestecul. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pe jumatate. Adaugati crema de ciocolata racorita si mixati pana crema devine spumoasa. La final incorporati lichiorul amaretto. Opriti 2 linguri de crema. Blatul rece il desfaceti. Puneti crema si o nivelati, dar lasati o margine mai libera. Rulati cat mai strans rulada si o dati la rece 3-4 ore. Topiti ciocolata neagra cu laptele, scoateti rulada de la rece si faceti cateva dungulite cu ciocolata. Crema oprita o puneti intr-un pos, formati cateva moate. Presarati putin sclipici comestibil daca aveti, apoi este gata pentru a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata