Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

de Meea in Dulciuri, 26 Mai 2017 | 4506 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Înainte să vă povestesc de unde am acaparat această rețetă, nu foarte cunoscută de papanși fierți, vreau să îmi cer mii de scuze pentru ora la care postez! Sufăr alături de voi pentru faptul că nu ne mai încumetăm la mâncat seara, deci știu ce simțiți haha:)). Nu-i totuși nicio problemă pentru că puteți să preparați rețeta mâine sau în weekend.

          Bun, acum să vă povestesc și de unde această rețetă. Nu știu dacă voi ați mâncat vreodata papanași fierți, nu prăjiți! Este o mică diferență la modul de preparare. Eu i-am mâncat în copilărie, pregătiți de bunica mea dragă. Bineînțeles că sincer, nu-mi mai amintesc deloc gustul lor, eram prea micuță. Totuși, aducând din nou tata brânză acasă, l-am auzit spunând: ”Ce aș mai mânca papanași fierți, făcuți de mămica mea”. Auzindu-l, m-am hotărât să mă încumet și să încep să prepar și eu pentru prima dată papanași fierți. Bunica mea nu mai este printre noi din păcate să-mi dea un verdict asupra rezultatului meu, dar auzindu-i pe cei dragi mie spunând ”papanașii mamei mele, ce dor mi-a fost de ei!”, am primit verdictul: erau ceea ce făcuse și draga mea bunică! Nu puteam să mă simt mai mândră!

 * De-a lungul timpului, am postat o rețetă tare îndrăgită de papanși prăjiți, iar astăzi vă prezint o nouă metodă de a prepara papanași.
                                                                               

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • Ingrediente papanași:
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • sare
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 g griș
  • Ingrediente griș rumenit:
  • 50 ml ulei
  • 200 g griș
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri de zahăr
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor fierti:

   Reteta de preparare a papanasilor 

    Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când amestecul este omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească 20 de minute, timp în care grișul va absorbi lichidul din brânză.

         În cele 20 de minute, punem apă la fiert cu puțină sare, ca pentru fiertul pastelor.
          Pregătim apoi grișul rumenit: în uleiul încins, punem grișul și amestecăm din când în când până când grișul capătă o culoare arămie.

            După ce s-a rumenit grișul, adăugăm laptele și amestecăm. Când laptele s-a încorporat, oprim focul, adăugăm zahărul și amestecăm. Revenim acum la aluatul pentru papanași. Luăm cu lingurița din aluat și formăm biluțe medii. Punem biluțele în apa care fierbe, dăm focul încet și vom scoate papanașii atunci când se ridică la suprafață (la început se vor duce la fund, apoi vor pluti). Lăsăm la scurs papanașii câteva secunde (nu e musai, dar eu am vrut să îi scurg de apă puțin).

          Tăvălim apoi papanașii prin grișul rumenit.

          Servim papanașii alături de smântână sau dulceață și voie bună!

TIPS-URI

1

reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/papanasi-fierti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

27.05.2017, 18:21

Rocsi 1

27.05.2017, 20:36

Nu am mancat niciodata papanasi fierti, dar imi place cum ti-au iesit!

Meea 1

27.05.2017, 22:37

Sunt taaare buni!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine