Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou

de Catalina L in Prajituri, 10 Mar 2019 | 3068 vizualizari

 

Stiti ca-mi plac prajiturile cu mere iar bucataria franceza este atat de bogata in acest capitol.
Dupa reteta  Budinca cu mere / Flognarde aux pommes , va propun  o noua specialitate din regiunea Limousin  -Le Millassou .
Este o prajitura cu mere si faina de porumb. O putem gasi atat in regiunea Limousin cat si in regiunea Aquitaine.
Foarte buna si de efect , a iesit ca o prajitura magica se vad 3 straturi diferite.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/prajiturabudinca-cu-mere-milassou.html

 

INGREDIENTE

  • 3 mere frumoase
  • 55 g de zahar
  • 30 g de faina alba de grau
  • 100 g de faina fina de porumb
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 25 g de unt
  • 0,7 l de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura de apa de flori de portocal
  • 1 lingura de coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou:

Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte.

Puneti la fiert restul de lapte cu untul.

Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina.

Amestecati in continuu cu un tel.

Lasati sa se raceasca, adaugati ouale treptat, coniacul, apa de flori de portocal si amestecati din nou.

Curatati merele si taiati-le felii subtiri.

Ungeti o forma de tarta (28 cm), puneti merele si varsati deasupra compozitia pregatita.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 40 de minute.

Puteti decora cu zahar pudra.

Serviti prajitura calduta sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura/Budinca cu mere - Milassou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel