Desert prajitura una bucata 20-19

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2019 | 4203 vizualizari

 

Pai stiti si voi ca poti sa faci din ''rahat bici si poate sa si trosneasca'' iar daca mai are si gust e de bine.....banane, clementine, piscoturi, ciocolata, bomboane bounty, frisca naturala si altele....si uite asa mi-am facut de lucru.......

 

INGREDIENTE

  • Blat ( forma de tarta 24 cm )
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • Sirop
  • 2 plicuri cu cappuccino clasic
  • 200 ml apa
  • cca 10 piscoturi cu cacao
  • Crema
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g bomboane bounty
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 2 banane coapte bine -cca 300 g
  • Pentru frisca
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • Decor
  • felii de clementine
  • fondant
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura una bucata 20-19:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si untul topit le mixam pana se topeste zaharul, adaugam faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tarta cu fund detasabil pe care am uns-o cu unt topit si tapetat-o cu faina, am turnat aluatul si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Fiind un blat subtire se coace destul de repede. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Frisca : Smantana dulce foarte rece impreuna cu zaharul pudra se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca ferma. Se lasa la rece pana asamblam prajitura.

Crema, Ciocolata cu lapte si bomboanele bounty se pun intr-un vas de inox impreuna cu frisca neindulcita si se pune pe baie de abur pana se topeste ciocolata, se da la rece 3 ore. Apoi se mixeaza bine impreuna cu bananele coapte, se adauga si 2-3 linguri de frisca.

Sirop : Fierbem apa apoi amestecam cu cele 2 plicuri cu cappuccino. Lasam sa se raceasca.

Asamblare : Blatul racit il asezam pe un platou, intepam cu un bat de frigaruie suprafata blatului apoi insiropam cu cappuccino. Intindem un strat de crema, apoi asezam piscoturile inmuiate in cappuccino, pe margine punem un strat de frisca, iar in mijloc crema.  Ornam pe margine cu bucatele de clementine,  aruncam asa la smecherie niste fondant si cam asta e tot, lasati la rece si daca aveti rabdare mancati a doua zi.Nu intrati in panica daca va ramane crema, o puneti frumos intr-un pahar, cu bucatele rupte din piscot , cu frisca si  niste fructe, ce aveti la indemana si savurati cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura una bucata 20-19" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]