Desert prajitura Trio Cioco

de Ancutsa in Prajituri, 11 Ian 2021 | 7393 vizualizari

 

 
Pentru această prăjitură am pregătit ca bază un pandişpan cu cafea, l-am însiropat foarte puțin cu lapte, apoi am adăugat 3 feluri cu ciocolată: albă, cu lapte și neagră. Pentru glazura de deasupra am folosit tot ciocolată neagră.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandişpan:
  • 5 ouă L,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 135 ml ulei,
  • 8 g (1 lingură rasă) cafea măcinată,
  • 140 g făină;
  • 7 g praf de copt;
  • Pentru crema de ciocolată neagră:
  • 150 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • 180 ml frişcă lichidă,
  • 5 linguri lapte,
  • 2 foi de gelatină,
  • 50 ml apă rece,
  • Pentru crema de ciocolată cu lapte:
  • 150 g ciocolată cu lapte Callebaut 33,6 % cacao,
  • 180 ml frişcă lichidă,
  • 5 linguri lapte,
  • 2 foi de gelatină,
  • 50 ml apă rece,
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 150 g cuvertură de ciocolată albă,
  • 180 ml frişcă lichidă,
  • 5 linguri lapte,
  • 2 foi de gelatină,
  • 50 ml apă rece,
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 150 ml lapte,
  • 120 g ciocolată neagră 53% cacao Callebaut,
  • 40 g unt,
  • În plus:
  • 60 ml lapte (pentru însiropat),
  • Ornamente de ciocolată (de casă),
  • Fistic,
  • Perle argintii de zahăr
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Trio Cioco:

 

Blatul cu cafea:

Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt, omogenizând. Torni compoziția într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Tăvile mele erau ori prea mari, ori prea mici, așa că am folosit o formă ajustabilă rectangulară, pe care am așezat-o în tava mea. Dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 18 de minute, la foc mediu. Lași la răcit.

 

Cremele de ciocolată:

Procesul este la fel pentru fiecare cremă:

Topești fiecare ciocolată într-un bol, pe baie de abur.

Separat pui câte 2 foi de gelatină la hidratat, în câte un bol cu apă rece. După ce s-au înmuiat puțin foile, arunci apa și topești foile de gelatină pe baie de abur. (Mie mi-a fost teamă să pun apă în ciocolată, de aceea am aruncat apa.)

Ai grijă ca ciocolatele să rămână calde. În fiecare bol cu ciocolată adaugi gelatina, o să observi că se face pe loc vârtoasă. Adaugi câte 5 linguri de lapte și amesteci bine.

După ce s-au răcit ciocolatele, bați frișca lichidă, dar mai moale. Apoi adaugi în fiecare bol cu ciocolată câte 180 g de frișcă. Cel mai bine e să folosește un tel, nu mixerul. Dacă ai amestecat prea mult și ți se pare tare, mai poți pune puțin lapte.

 

Glazura de ciocolată:

Topești ciocolata împreună cu laptele și untul, într-un ibric, pe foc mic. Amesteci tot timpul, să nu se lipească. Când începe să fiarbă, se va îngroșa ușor și se va umfla. Amesteci energic și îndepărtezi de pe foc din când în când. Când capătă consistența dorită, dai deoparte și lași la răcit. Se va îngroșa mult mai mult când se va răci, însă trebuie turnată cât încă este lichidă și o poți nivela.

 

Montare:

Însiropezi foarte puțin foaia de blat cu lapte, apoi adaugi pe rând fiecare cremă de ciocolată și nivelezi cu o spatulă. Torni și glazura, nivelezi și dai la frigider câteva ore.

Porționezi și decorezi după plac.

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/prajitura-trio-cioco.html

TIPS-URI

1

Dimensiuni prăjitură: 24 x 24 cm (se obțin 20 porții)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Trio Cioco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

14.01.2021, 17:14

Va multumesc frumos!

oanapl 1

15.01.2021, 18:14

Ce bine arată!

Ancutsa 1

17.01.2021, 17:30

Multumesc mult, Oana!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci