Desert prajitura rasturnata cu prune

de Lau in Dulciuri, 28 Ian 2021 | 3037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura
  • prune
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune:

Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30)

Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,esenta de vanilie.

Cernem faina cu praful de copt si cu o paleta amestecam cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia peste prune,nivelam cu paleta si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 160 grade.

Facem proba cu scobitoarea,prajitura o rasturnam pe un platou,lasam sa se raceasca inainte de a indeparta hartia de copt.

Frisca o mixam impreuna cu smantana pana ce devine o crema pufoasa.

Decoram prajitura racita cu frisca si decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]