Desert prajitura Raffaello

de anca_rm in Prajituri, 26 Dec 2020 | 8413 vizualizari

 

Aceasta prajitura este foarte gustoasa si destul de rapid si simplu de facut. 
Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat( 20/25 cm):
  • 6 albușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g făină
  • 150 g nucă de cocos
  • un praf sare
  • 2,5 gr praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 30 ml lichior de cocos
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 g cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Raffaello:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C si pregatim tava.

Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete.

Ingredientele uscate :faina,nuca de cocos si praful de copt le amestecam impreuna pentru a le adaugam mai usor.

Mixăm albușurile spumă, apoi treptat adăugăm zahărul și mixăm în continuare pana cand nu se mai simte zaharul iar bezeau este ferma si nu cade de pe paletele mixerului.

Adăugăm, treptat ingredientele uscate,lingură cu lingură și amestecăm încet cu spatula sau cu o lingura de lemn. Acum este mai bine sa nu mai folosim mixerul pentru a nu scoate aerul din bezea si amestecam de sus in jos pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava ,nivelam si coacem blatul pentru 30-35 minute ,la 180 grade. Pentru a fi siguri ca este copt facem si testul cu scobitoarea.

 Pentru prepararea siropului punem intr-un vas mic pe foc apa si zaharul, incalzim pana cand este topit zaharul. Oprim focul si adaugam lichiorul de cocos .

 

 

Frisca lichida am incalzit-o pana aproape de punctul de fierbere. Am adaugat in ea ciocolata alba rupta bucati si am amestecam pana cand s-a topit toata. Vasul acoperit cu o folie alimentara l-am pus la rece. Cand s-a racit bine de tot am mixat amestecul pana a devenit usor spumos. Am adaugat mascarpone si fulgi de cocos.

 

Blatul rece l-am impartit in doua. Pe un platou am asezat prima jumatate , am insiropat cu jumate din cantitatea de sirop si apoi jumate din crema nivelata. Peste vine al doilea blat , cu care procedam la fel .

 Deasupra presaram fulgi de cocos si decoram cu bomboane raffaello sau poate ramane doar cu fulgi.

Trebuie sa stea le rece cateva ore inainte de o fi servita.

 

TIPS-URI

1

aceasta prajitura este delicioasa cu o umplutura pe baza de crema fiarta din galbenusuri su putin lapte si amidon , care apoi se amesteca cu frisca, mascarpone si ciocolata alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de budinca si ness