Astazi este zi de sarbatoare nationala in Canada !
Se sarbatoreste data formării, în anul 1867, a "Dominionului Canada".
Cu aceasta ocazie va propun un desert foarte popular in regiunea Quebec, daca nu chiar desertul preferat de aici - 'pudding șomer'.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/07/prajitura-pouding-chomeur-canada.html
Intr-o oala mica puneti smantana cu zaharul brun, aduceti la fierbere si topiti zaharul.
Luati de pe foc si dati deoparte.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un castron sau in bolul robotului frecati untul cu zaharul. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine.
Ungeti cu unt o tava rotunda (23 cm pentru mine) sau patrata. Puneti compozitia in tava si turnati deasupra siropul pus deoparte. Nu amestecati!
Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Eu l-am uitat si l-am lasat 45 de minute.
In plus tava era prea mica (26 cm este mai bine) si am pus prea multa smantana, deci sosul a debordat si s-a caramelizat in tava de desupt.
L-am luat cu o lingura si l-am pus pe prajitura.
Prajitura a iesit totusi foarte buna, moale la interior si cu un caramel crocant la exterior.
Ea ar trebui sa fie mai moale, cu un aspect de culoare deschisa si imbibata de sirop.
O voi reface cu sirop de artar, am inteles acuma reteta 😃
Cred totusi c-am facut o varianta inedita, baietii mei se-ntreceau care s-o termine.