Desert prajitura negresa

de Irina in Prajituri, 6 Noi 2013 | 121839 vizualizari

 

Uite, ca sa vedeti ca aseara am si muncit, nu doar am ras, chiar am facut o negresa...printre altele. :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Iata si reteta mea de negresa: 

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.

Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom.

Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei. 

La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor.

Am taiat o bucata de hartie de copt si am pus-o in vasul Zepter.

Am turnat compozitia de negresa, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la foc moale.

Dupa 15 minute acul indicator a ajuns la inceputul zonei verzi si am oprit focul.

Dupa alte 15 minute am ridicat capacul vasului. Negresa e coapta.

Am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata ( din smantana si bucati de ciocolata amestecate pe foc).

Am taiat negresa in bucati potrivite, am despartit putin bucatile si am turnat glazura pe deasupra.

Va poftesc si pe voi sa gustati din prajitura mea!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de zahar, cacao si nuca din compozitia negresei pot varia in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

munteanu_olimpia 1

22.01.2015, 12:44

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: munteanu_olimpia@yahoo.com

monik80 1

14.03.2015, 20:06

Delicios

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 11:56

Cea mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa