Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 22 Ian 2019 | 3443 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat prea mult cu aluatul si cu umplutura si nu a mai iesit asa de frumoasa ca a ei, dar a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 700 g branza pufoasa
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide
  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g cacao
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide:

Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele, esenta de vanilie, cacaua, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu o spatula de silicon cu albusurile mixate cu zahar.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ aluatul si umplutura.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Eclere