Desert prajitura Marlenka

de cristina1985 in Prajituri, 29 Apr 2017 | 8567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 g zahar
  • 150 g miere poliflora
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g faina
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g miere poliflora
  • 6 oua
  • 3 lg amidon (sau faina)
  • 200 g unt
  • Ornat:
  • 250 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Marlenka:

Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in cinci parti. Se intind pe o tava de 24 x 36 cm (eu le-am facut pe tava mare  de la cuptor ), cu hartie de copt, timp de 3-5 minute, la 180 grade C. Se fac 5 foi.

Crema: Se amesteca putina frisca lichida, ouale, mierea si amidonul.Apoi se pune treptat si restul de frisca. Se fierbe pe aburi, pana se ingroasa ( nu va fi foarte groasa). Cand e gata, se lasa la racit si se adauga untul.

Se pune pe fiecare foaie crema, apoi nuca macinata, iar foaie, crema, nuca si se continua pana la ultima foaie.

Dupa cateva ore, incepe sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Marlenka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine