Desert prajitura "durere"

de stelianaioana in Prajituri, 28 Iul 2009 | 84682 vizualizari

 

Este foarte buna, pacat ca nu am o poza sa o si vedeti.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 250 grame unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "durere":

Foi: se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar, dupa care se adauga nuca macinata, apoi faina. Se formeaza un aluat subtire ca de blat, se imparte in 4 portii. In tava se pune foaie pentru copt si se pune o portie din aluat. Pe rand, in felul acesta, se coc foile. Cand se scot foile de la cuptor trebuie dezlipite repede din tava ca sa nu se prinda hartia de ele.

Crema: 8 galbenusuri cu 16 linguri zahar se pun pe foc, la bain marin. Se tin pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 2-3 linguri de lapte si faina. Se mai tine dupa aceea cam 10 minute pe aburi, amestecand cu un tel. Se i-a de pe foc si se raceste. Dupa ce s-a racit se adauga treptat 250 grame de unt moale.

Se ia cate o foaie si se umple cu crema, alternand foile si crema pana se termina. Pe deasupra se poate pune foarte putina crema si nuca macinata sau chiar taiata marunt si prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "durere"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

04.09.2013, 23:17

Nu stiu de ce...dar eu i-as spune..PLACERE

Bya Ralu 1

04.09.2013, 23:17

de ce se numeste "durere"?

dantes 1

05.09.2013, 07:10

Durere? nu cred

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si piure de castane