Desert prajitura din foi cu bulion

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mar 2017 | 10812 vizualizari

 

Cand am fost la Bran, fiului meu i-a placut tare mult prajitura Simonei, cea cu foi cu bulion, asa ca a trebuit sa-i fac si eu. Aproape toata a mancat-o doar el! :D :X
Am tras cu ochiul peste reteta Laurei, cu unele mici modificari a iesit o prajitura super buna! Multu! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:
  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg rase de zahar
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 12 lg ulei
  • 12 lg bulion
  • 1 ou
Pt. crema:
  • 1 l lapte
  • 4 lg zahar
  • semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
  • 200 g gris
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet de unt
  • gem de capsuni
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din foi cu bulion:

Foile:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se adauga uleiul, bulionul si oul. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios care se imparte apoi in 4 parti egale. Se intinde o foaie de dimensiunea unei tavi de 22 x 32 cm si se coace pe dosul tavii, la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 8-10 minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu toate foile, apoi se lasa la racit.

Crema:

Se pune laptele pe foc, impreuna cu zaharul si semintele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul si coaja rasa de lamaie, se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.

Se aseaza o foaie pe un platou si se unge cu gem de capsuni, iar deasupra se pune o parte din crema de gris. Se aseaza a doua foaie care se unge cu gem de capsuni si o parte din crema de gris. La fel se procedeaza si cu restul. 

Se apasa usor peste foi, pentru a se prinde bine intre ele, se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi (asta daca aveti rabdare). 

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul iese prea vartos, se mai poate adauga bulion.

2

Gemul se poate inlocui cu orice altfel de gem preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Semilune pufoase