Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty in Prajituri, 23 Ian 2018 | 10714 vizualizari

 

Pentru ca adunasem iarasi destule albusuri in congelator, m-am gandit sa fac o prajitura. Si cum mi-a placut foarte mult prajitura de post cu gem de afine, m-am hotarat sa fa o combinatie, sa fie cu gem de afine, dar nu de post. Si a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 7 albusuri
    • 120 ge zahar
    • 5 linguri ulei
    • 4 linguri gem de afine
    • un praf de sare
    • 1 cana faina
    • 1 lingura cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 mere
    • 1 lingura zeama de lamaie
    Bezea:
    • 5 albusuri
    • un praf de sare
    • 7 linguri zahar
    • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele de coaja, scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cubuletele de mere cu zeama de lamaie si  le presaram peste prajitura. Cu dosul unei linguri le impingem usor mai jos, apoi dam tava la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece proba scobitorii.

Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cate putin zahar si mixam in continuare pana zaharul se topeste. La final adaugam zeama de lamaie. 

Scoatem tava si intindem bezeaua deasupra. Pornim doar partea de sus a cuptorului la 150 de grade C, pana bezeaua se usuca deasupra si capata o culoare usor maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]